Haase en Sijsling verliezen dubbelfinale in Melbourne

MELBOURNE - Robin Haase en Igor Sijsling zijn er zaterdag niet in geslaagd bij de Australian Open de titel in het dubbel te pakken.

Het Nederlandse tweetal ging in de finale in Melbourne in twee sets onderuit tegen het gerenommeerde Amerikaanse duo Bob en Mike Bryan. De nummers één van de wereld versloegen Haase en Sijsling met 6-3 6-4.

De twee Nederlanders stonden voor het eerst in de eindstrijd bij een Grand Slam. Ze traden hiermee in de voetsporen van Jacco Eltingh en Paul Haarhuis, die in Melbourne in 1994 wonnen en in 1995 en 1997 de finale bereikten.

De gebroeders Bryan wonnen de titel in Australië voor de zesde keer en brachten hun totaal aantal Grand Slam-titels op dertien. Dat is een record. Tot zaterdag deelden ze dit met de Australiërs John Newcombe en Tony Roche.

Sterk begin

Haase en Sijsling speelden erg sterk in Melbourne. Vooral met hun service maakten ze veel indruk. Ook in de finale begonnen ze goed door de Bryans al snel te breken.

Ze slaagden er daarna echter niet in hun eigen servicebeurten te verzilveren. In het tweede bedrijf bleven de Nederlanders ook goed bij, maar werden ze in de derde game opnieuw gebroken door de Amerikanen.

Aniek van Koot

Bij het rolstoeltennis was er wel succes voor Nederland. Aniek van Koot was in de finale in Melbourne met 6-1 1-6 7-5 te sterk voor de Duitse Sabine Ellerbrock.

Koot volgt Esther Vergeer op. Olympische kampioene Vergeer ontbrak in Australië. Ze heeft een rustpauze ingelast om na te denken over haar toekomst.

Tip de redactie