Los Angeles Lakers wint weer eens in NBA

HOOFDDORP - Los Angeles Lakers heeft vrijdag (plaatselijk tijd) een einde gemaakt aan een verliesreeks van vier wedstrijden. In Staples Center kwamen de Utah Jazz er nooit echt aan te pas: 102-84.

Metta World Peace scoorde zeventien punten, waaronder vijf driepunters, voor de Lakers. Ook Dwight Howard had zeventien punten. Sterspeler Kobe Bryant maakte slechts veertien punten. Hij nam een voor hem ongekend laag aantal schoten: tien.

"Ik vond Kobe briljant', zei spelverdeler Steve Nash over Bryant. "Hij dekte de tafel voor Dwight (Howard) en kreeg het team op gang. Dwight maakte alles af en was enorm aanwezig in de verdediging.'

Bryant zelf is nuchter over de avond: "We maakten schoten en dat maakt het spelletje een stuk gemakkelijker. Het gaat er niet om dat we laten zien dat we de goede kant op gaan. We moeten het doen."

Miami Heat wint

Ook Miami Heat en Oklahoma City Thunder wonnen vannacht. De Heat waren in eigen huis veel te sterk voor de zwakke Detroit Pistons: 110-88. Oklahoma had evenmin moeite met de Sacramento Kings: 105-95.

Dwyane Wade scoorde 29 punten voor de Heat, LeBron James voegde er daar 23 aan toe. Er is een reden dat de guard steeds vaker topscorer is voor Miami: "Ik begin gezond te raken", aldus Wade. Hij is afgelopen zomer aan zijn knie geopereerd. "Je kunt de veerkracht in zijn benen weer zien", zei LeBron James.

Bij de Oklahoma City Thunder was eens een keer niet Russell Westbrook, maar Kevin Martin mede-topscorer met Kevin Durant. Durant en Martin, een bankspeler, scoorden 24 punten voor OKC. Westbrook volgde met achttien.

Uitslagen

Washingt Wizards – Minnesota Timberwolves: 114-101
Atlanta Hawks – Boston Celtics: 123-111 (2OT)
Miami Heat – Detroit Pistons: 110-88
Cleveland Cavaliers Milwaukee Bucks: 113-108
Chicago Bulls – Golden State Warriors: 103-88
Memphis Grizzlies – Brooklyn Nets: 101-77
New Orleans Hornets – Houston Rockets: 82-100
Dallas Mavericks – San Antonio Spurs: 107-113
Sacramento Kings – Oklahoma City Thunder: 95-105
Los Angeles Lakers – Utah Jazz: 102-84

Lees de dagelijkse verslagen van al je favoriete teams op www.usasports.nl en bekijk dagelijks ESPN America voor alle highlights (www.espnamerica.com).

Lees meer over:
Tip de redactie