Gesprek Armstrong en USADA 'onwaarschijnlijk'

HOOFDDORP - Lance Armstrong wil meer uitgebreid over doping in het wielrennen praten, maar waarschijnlijk niet met het Amerikaanse antidopingbureau USADA.

Dat hebben de advocaten van de Texaan laten weten aan USADA, zo bericht The Associated Press vrijdag (Amerikaanse tijd).

Het persbureau heeft communicatie tussen beide kampen onder ogen gekregen, waaruit blijkt dat Armstrong en het Amerikaanse antidopingbureau nog steeds op zeer gespannen voet leven.

Vorig jaar bracht USADA een rapport naar buiten waarin duidelijk werd dat de voormalig wielrenner doping gebruikte tijdens zijn loopbaan. Een reactie bleef lang uit, maar in een interview met Oprah Winfrey legde hij toch een bekentenis af.

USADA wil dat Armstrong onder ede met het bureau gaat praten om het wielrennen 'schoon te maken'. De advocaten van de Amerikaan reageerden dat ze liever praten met wielrenunie UCI of het mondiale antidopingbureau WADA.

"Waarom zouden wij gaan praten met USADA?", vroeg Armstrongs advocaat Tim Herman zich af. "Zij zijn niet geïnteresseerd in het schoner maken van het wielrennen."

Deadline

USADA heeft Armstrong een deadline gesteld voor een eventueel gesprek. Het bureau wil voor 6 februari weten of de renner bereid is mee te werken en volledig openheid wil geven over zijn gebruik van verboden middelen.

Dat zegt directeur Travis Tygart in een interview met de Amerikaanse zender CBS. Tygart heeft Armstrong een brief geschreven met zijn voorstel.

Armstrong zei tegen Winfrey dat hij bij zijn comeback in 2009 niets meer gebruikte. Maar Tygart bestrijdt dit. ''Zijn bloedtesten in 2009 en 2010, het kan niet anders dan doping zijn geweest'', aldus Tygart.

Oefenduels Eredivisieclubs

Oefenduels Eredivisieclubs
De clubs uit de Eredivisie bereiden zich met vriendschappelijke duels voor op het nieuwe seizoen.
Tip de redactie