Platini ergert zich aan winterse transferperiode

NYON - Voorzitter Michel Platini van de Europese voetbalbond UEFA ergert zich aan de transferperiode in de maand januari, omdat te veel spelers van club veranderen. De Fransman vindt dat er sprake is van competitievervalsing.

''Ik denk dat veel trainers er zeer ongelukkig mee zijn."

"Ze weten namelijk niet of ze de competitie eindigen met hetzelfde team als waarmee ze begonnen'', zei hij vrijdag in het Zwitserse Nyon.

Manager Arsène Wenger van Arsenal is het met zijn landgenoot Platini eens. ''De transfers bevorderen een oneerlijke competitie."

"In mijn ogen zou een club in januari maximaal twee spelers mogen kopen'', aldus de Franse oefenmeester.

Platini legde uit dat de transferperiode in de winter eigenlijk is bedoeld om een club in noodgevallen de gelegenheid te geven een nieuwe speler te kopen, maar dat de markt nu volledig scheef is gegroeid.

''Het is onaanvaardbaar dat een speler in de eerste helft van de competitie voor team A tegen team B speelt en na de winterstop voor team B tegen team A. Dat is schadelijk.''

Newcastle United

Wenger noemde Newcastle United als voorbeeld van een ploeg die er door de transfermarkt heel anders uit ziet na januari. ''Ze hebben als zes of zeven spelers gekocht. Je speelt dus tegen een heel ander Newcastle'', aldus de manager.

Tip de redactie