INDIAN WELLS - Het hondje van tennisster Martina Navratilova is het middelpunt van een conflict tussen Navratilova en de organisatie van het toernooi in Indian Wells. De veterane doet met Natasha Zvereva mee aan het dubbeltoernooi, maar ze mag haar Jack Russell niet meenemen naar de tennisbaan.

Navratilova en haar viervoeter zijn onafscheidelijk, ze gaan altijd samen naar toernooien. "We moeten wel een beetje normaal blijven doen", foeterde Navratilova nadat haar trouwste fan de toegang was geweigerd. "Sommige spelers willen graag hun familie meenemen, anderen nemen hun kat of hond mee."

Beledigd

De Amerikaanse voelde zich beledigd door een van de officials bij de toegangsdeur, die het had gewaagd haar hond, Sophie genaamd, een vervuiler te noemen. Het beest bleef noodgedwongen achter op de hotelkamer, maar Navratilova bezwoer dat dat geen gewoonte zou worden. "Mijn hond is mijn familie. Als ik haar niet mag meenemen, kom ik helemaal niet meer. Dan ga ik wel ergens anders naar toe."

Indian Wells

Dat dreigement bracht de toernooileiding van Indian Wells ertoe in conclaaf te gaan over het hondenbeleid. De leiding overweegt het beleid aan te passen. Navratilova, winnares van achttien grandslamtitels in het enkelspel, voelt zich gediscrimineerd. "Er zijn bij toernooien aparte ruimtes voor computers en kinderen, maar niet voor honden."

Williams

Navratilova is overigens niet de enige tennisster die haar hond meeneemt naar haar werk. Ook collega's als Venus Williams (met Pete) en Arantxa Sanchez-Vicario (met Roland en Garros) verschijnen regelmatig bij de baan in het gezelschap van hun honden.