Eriksen schuift besluit over contract voor zich uit

AMSTERDAM - Christian Eriksen is niet van plan om snel in te gaan op het contractvoorstel dat Ajax hem heeft gedaan.

Door Charlie Bootsman

Coach Frank de Boer bracht vorige week naar buiten dat de Amsterdammers de Deen, die nog tot medio 2014 vastligt, een nieuwe verbintenis hebben aangeboden.

"Zoals altijd heb ik geen haast om te tekenen. Er staat wel een afspraak met mijn zaakwaarnemer en Ajax gepland, maar ik heb geen idee wanneer", aldus Eriksen in gesprek met NUsport.

"Ik zou het zonde vinden om hier over anderhalf jaar gratis weg te lopen zonder iets aan Ajax te geven. Maar ik heb nog niet gereageerd op het voorstel, gewoon rustig aan."

De Boer sprak tijdens de winterstop de verwachting uit dat de twintigjarige Eriksen komende zomer zal vertrekken uit de Arena. De aanvallende middenvelder durft nog geen voorspellingen te doen, maar weet dat hij zijn goede spel moest vasthouden om de grote clubs geïnteresseerd te houden.

"Als je niet echt goed speelt, heb je weinig keuze. Als ik het zo goed blijf doen als nu, zit ik in een andere positie. We zien wel hoe het loopt."

Champions League

De Boer hoopt Eriksen alsnog te kunnen verleiden tot een langer verblijf in Amsterdam. "Als hij nog twee jaar langer blijft is hij 23 en dat is een mooie leeftijd om de grote stap te maken", liet de coach vrijdag weten op de persconferentie in de aanloop naar het duel van zondag met Vitesse.

"We praten al langer met hem, maar hij neemt de tijd voor zijn besluit en zal dat voor het einde van het seizoen nemen. Het is een slimme jongen, dus hij komt er wel uit. Natuurlijk willen we dat hij blijft, maar het is zijn keuze."

De Boer verwacht dat het spelen van Champions League volgend seizoen een belangrijke factor zal zijn voor Eriksen. "Van dat soort zaken hangt het af. En van het team, blijven we samen of gaan er meer mensen vertrekken?"

Lees meer over:
Tip de redactie