Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bradley Wiggins

'Armstrong krijgt wat hij verdient'

HOOFDDORP - Bradley Wiggins voelt geen mededogen met Lance Armstrong. De Texaan bekende vorige week in een interview met Oprah Winfrey zijn jarenlange dopinggebruik. 
Door NUsport

"Het was heel moeilijk om naar te kijken. Hij had zich zolang ingegraven, zolang vol overtuiging alles ontkend. Het is verschrikkelijk voor de sport", vertelt de Tourwinnaar van 2012 aan The Guardian en de BBC.

"Naarmate het interview vorderde, werd ik boos. Ik had dezelfde emoties als iedereen die het interview volgde. Hij krijgt nu wat hij verdient. Ik voelde geen enkele sympathie voor hem."

"Gelukkig is er hoop, want ik won vorig jaar de Tour. Ik zal met mijn zoon nooit een conversatie moeten voeren zoals Armstrong wel moest doen. Daar ben ik ongelooflijk trots op."

Armstrong was jarenlang het idool van Wiggins. "Een van mijn favoriete koersen was altijd het WK van 1993, dat hij won. In mijn puberteit zag ik hem al die mooie wedstrijden winnen. Ook zijn Tourwinst in 1999 was een grote inspiratie voor mij."

Clean

Wiggins is nog het meest van slag door Armstrongs bewering dat hij tijdens de Tour de France van 2009, waarin hij als derde finishte, wél clean reed.

"Ik dacht: je liegt, lul. De man die in 2009 de ene week grote moeite had in de rit naar Verbier en die een week later tijd op me pakte op de Mont Ventoux was niet dezelfde. Ik geloof niets meer wat er uit zijn mond komt. Hij heeft mij bestolen van een podiumplaats, want ik werd vierde in die Tour.”


Lees meer over:

Bradley WigginsLance Armstrong

Aanbevolen artikelen