Barcelona en Atletico Madrid naar laatste vier Copa del Rey

HOOFDDORP - FC Barcelona is ten koste van Malaga doorgedrongen tot de laatste vier in de Copa del Rey. Nadat het eerder in Camp Nou gelijkspeelde, won het elftal van Tito Vilanova donderdag in La Rosaleda met 2-4.

Bekijk de samenvatting van Malaga-FC Barcelona

De bekerhouder neemt het in de halve eindstrijd op tegen aartsrivaal Real Madrid, dat zich woensdag over twee wedstrijden ontdeed van Valencia (2-0 en 1-1).

Malaga keek in eigen huis al vroeg tegen een achterstand aan; Pedro zorgde na acht minuten voor de openingstreffer. Slechts vier minuten later tekende Joaquín al weer voor de 1-1 namens 'Los Boquerones'.

Omdat het heenduel op Catalaanse grond in 2-2 eindigde, ging Malaga met een goed gevoel rusten. Vier minuten na de pauze zette Gerard Piqué de bezoekers echter weer op voorsprong.

Roque Santa Cruz bracht de stand in de 68e minuut nog wel volledig in evenwicht, maar Andrés Iniesta en Lionel Messi bezorgden de huidige koploper in de Primera Division alsnog de winst in Zuid-Spanje.

Atletico Madrid

De andere halve finale in de Copa del Rey gaat tussen Atletico Madrid en Sevilla. De hoofdstedelingen bereikten eerder op donderdag de laatste vier ten koste van Real Betis.

Het tweede duel in de kwartfinale eindigde in Sevilla in 1-1. Atletico, nummer twee van de competitie, had eerder op eigen veld met 2-0 gewonnen.

Vlak voor rust kwamen 'Los Colchoneros' op voorsprong dankzij Diego Costa. De aanvaller profiteerde van een blunder in de defensie van Real Betis.

In de slotminuten maakte Jorge Molina uit een strafschop gelijk.

Tip de redactie