RIJSWIJK - Litmanen heeft weer eens gescoord. De Fin, die na dit seizoen weg moet bij Ajax, deed dat voor zijn land in de vriendschappelijke wedstrijd op Malta. De Finnen wonnen met 2-1. Pas een kwartier voor tijd maakte Litmanen, die wegens uiteenlopende blessures bij Ajax dit seizoen pas zes competitieduels speelde, zijn opwachting. Op dat moment leidde zijn elftal door een treffer van Yeremenko. Na de 2-0 van Litmanen scoorde Malta in de slotminuut nog via Mifsud.

Door een benutte strafschop van Andresen won Noorwegen bij Servië en Montenegro. De Scandinaviërs speelden op dat moment met een man meer. Een kwartier eerder had Kovacevic de rode kaart gekregen wegens het uitdelen van een elleboogstoot. Kort voor de Noorse treffer kreeg Kezman een fraaie kans Servië en Montenegro op voorsprong te zetten. De spits van PSV stuitte echter op doelman Myhre.

Zweden

Zweden won op eigen veld van Engeland, 1-0. Het doelpunt kwam op naam van Ajax' spits Ibrahimovic. Ook Edman (Heerenveen) en Elmander (NAC) waren van de partij. De Engelse bondscoach, de Zweed Eriksson, gunde veel routiniers rust en speelde met een overwegend jong elftal.

Polen

Met Smolarek (Feyenoord) en Radomski (Heerenveen) verloor Polen in Plock van de Verenigde Staten, 0-1. Beasley maakte het doelpunt. Dudek verdedigde het Poolse doel, achterin speelde Rzasa. Beiden zijn bekend in de Kuip. Polen had zeven achtereenvolgende duels niet verloren.

Chivu

In Glasgow won Roemenië van Schotland, 2-1. Chivu, oud-speler van Ajax, was een van de doelpuntenmakers bij de Oost-Europeanen, die een voortreffelijke indruk maakten. Portugal verloor voor eigen publiek van Italië: 1-2. De EK-organisator kwam al na vijf minuten op voorsprong door Nuno Valente, maar Vieri maakte nog voor rust gelijk. De winnende treffer in Braga kwam een kwartier voor tijd op naam van Miccoli.

Spanje was in Gijon te sterk voor Denemarken: 2-0. Morientes, halverwege de eerste helft, en Raul, na een uur, scoorden.