Slagter bezorgt Blanco eerste overwinning

ADELAIDE - Tom-Jelte Slagter zegevierde donderdag in de derde etappe van de Tour Down Under.

Op de 139 kilometer lange rit van Unley naar Stirling was de 23-jarige Groninger een peloton van circa veertig renners uiteindelijk de baas, op de voet gevolgd door de Australiër Matthew Goss.

Het betekent tevens de eerste zege van Blanco (voorheen Rabobank).

Hiermee is Slagter opgeschoven naar de tweede plek in het klassement. Hij moet alleen Geraint Thomas voor zich dulden. Javier Moreno sluit de top drie af.

Wilco Kelderman neemt de tiende plaats in op vijftien seconden van Thomas.

Slagter boekte in Australië zijn eerste ritzege bij de profs. Hij behield tevens de leiding in het jongerenklassement. Kelderman staat daarin vierde.

Mooie aankomst

"Wat een mooie aankomst was dit. Ik had het niet mooier kunnen bedenken voor mijn eerste profzege", aldus Slagter. "Mijn Australische ploeggenoot David Tanner trok hard door op een kilometer van de streep. Het was nog best ver, maar hij zette me in een zeer goede positie af om op 350 meter van de streep de sprint aan te gaan."

"Ik ben blij dat ik mijn positie in het jongerenklassement heb verbeterd en nu sta ik ook heel dicht bij de leiderstrui'', zei Slagter.

''Vandaag werd bij de tussensprint al een hele strijd uitgevochten om een bonificatieseconde, daarvan zullen er nog meer volgen. Bij elke sprint zal gestreden worden. Ik sta er goed voor, het zou gaaf zijn om de leiding te pakken, maar ik ben nu al heel blij dat ik bij de beste drie sta.''

Tip de redactie