Li en Azarenka strijden om titel op Australian Open

MELBOURNE - Na Li en Victoria Azarenka hebben zich donderdag geplaatst voor de finale van de Australian Open.

Li was eenvoudig te sterk voor Maria Sjarapova (6-2 en 6-2) en Azarenka maakte een einde aan de opmars van Sloane Stephens: 6-1 en 6-4.

Sjarapova, die in haar vorige partijen in totaal negen games verloor, liep meteen achter de feiten aan tegen Li. Door een reeks onnodige fouten werd de achterstand in de eerste set al snel onoverbrugbaar.

In het tweede bedrijf bleef ze aanvankelijk bij, maar verloor ze vanaf een 2-1 voorsprong vijf games op rij.

Het was voor Li de zesde wedstrijd op rij waarin ze geen enkele set weggaf aan haar tegenstander. De Chinese stond in 2011 ook al eens in de finale van de Australian Open. Daarin was Kim Clijsters te sterk.

Azarenka

Zaterdag treft Li in de finale titelverdedigster Azarenka. De speelster uit Wit-Rusland haalde niet haar topniveau, maar rekende toch af met Stephens, die in de kwartfinale Serena Williams verraste.

In het tweede bedrijf maakte Stephens verschillende keren een achterstand goed. Azarenka verspeelde op 5-3 nog vijf wedstrijdpunten, maar sloeg een game later alsnog toe nadat ze een behandeling onderging aan haar enkel.

''Ik ben zo blij dat ik weer in de finale sta. Tot 5-3 speelde ik heel goed, daarna was het niet zo best. Het is belangrijk om ook zulke moeilijke momenten te overwinnen en de wedstrijd alsnog af te maken'', zei Azarenka.

Tip de redactie