Swansea ten koste van Chelsea naar finale League Cup

SWANSEA - Swansea City heeft woensdagavond voor de eerste keer de finale bereikt van de League Cup door Chelsea op 0-0 te houden.

De heenwedstrijd in Londen had Swansea verrassend met 2-0 gewonnen. In Swansea startte Jonathan de Guzman, die eerder op woensdag werd opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal, als basisspeler.

Doelman Michael Vorm en verdediger Dwight Tiendalli bleven op de bank.

Chelsea-aanvaller Eden Hazard zorgde in de slotfase nog voor de nodige commotie. De Belgische international stoorde zich aan het getreuzel van een ballenjongen van de thuisploeg. In een poging om hem de bal te ontfutselen, schopte Hazard de op de grond liggende tiener duidelijk zichtbaar in de onderbuik (video).

Het publiek van Swansea en de spelers van de thuisclub reageerden woedend op de actie van Hazard. De arbitrage wist de rust snel te herstellen door rood te trekken voor de agressieveling.

Finale

De finale van de League Cup staat gepland op 24 februari op Wembley. Stuntploeg Bradford City uit League Two, het vierde profniveau in Engeland, is daarin de tegenstander.

Dinsdag schakelde Bradford City Aston Villa uit. Het is de eerste keer in vijftig jaar dat een club van dat lage niveau de finale van de League Cup heeft gehaald.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie