Clubs tegen hervormingsplannen Europees voetbal

GENK - De Europese voetbalclubs voelen niets voor de hervormingsplannen van de Champions League en Europa League die Michel Platini heeft voorgesteld.

Dat blijkt uit een peiling van de belangenorganisatie European Club Association (ECA) onder haar leden. De ECA vroeg 87 clubs uit 36 verschillende landen om hun mening. Ruim 90 procent is tegen veranderingen in de opzet van de Europese bekertoernooien.

''Deze uitslag is het bewijs dat de Europese clubs heel tevreden zijn met het format van de Champions en Europa League'', zei ECA-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

Voorzitter Michel Platini van de UEFA had in november gezegd te kijken naar een andere opzet van de toernooien. Geruchten dat hij de Europa League zelfs wilde afschaffen, ontkrachtte de Fransman kort daarna.
KNVB

De KNVB schaarde zich achter het plan van Platini om iets aan de opzet te doen. Zo pleitte directeur betaald voetbal Bert van Oostveen voor een 'opwaardering' van het tweede Europese bekertoernooi en een financiële herverdeling tussen de lucratieve Champions League en de veel minder gedoteerde Europa League.

De ECA vertegenwoordigt in totaal 207 clubs uit alle 53 landen die bij de UEFA zijn aangesloten. Zo mogen onder meer Ajax, AZ, PSV, FC Twente, FC Utrecht, Feyenoord en sc Heerenveen meepraten.

NUwerk

Tip de redactie