DEN HAAG - De supportersvereniging van ADO Den Haag adviseerthaar leden de uitwedstrijd tegen FC Utrecht zondag te boycotten.Reden zijn de verplichte buscombi en de in haar ogen extremeveiligheidsmaatregelen. Dat liet voorzitter I. Simoncini woensdagweten.

De afgekondigde maatregelen behelzen volgens Simoncini dat depolitie iedere ADO-supporter op een nog onbekende locatie uit debus haalt en controleert op drugs- en wapenbezit engemoedstoestand. Verder bekijkt de politie of de supporter in haaropsporingsregister staat geregistreerd. Ook Legia Warschau-spullenzijn verboden. Die worden gezien als provocerend na ongeregeldhedentwee jaar geleden tijdens het UEFA-cupduel FC Utrecht-LegiaWarschau, waar de Utrechtse club voor bestraft werd.

Risicowedstrijd

De ADO-fans moeten door alle maatregelen al om 09.00 uur in hetHaagse Zuiderpark verzamelen. De risicowedstrijd begint zondag om.00 uur. Verder voelt de supportersvereniging zich in zijn wiekgeschoten door het draaiboek van FC Utrecht, dat "uitsluitendmelding maakt van het slechte gedrag van de Ado Den Haagsupporters. Dit terwijl er de afgelopen seizoenen juist geennoemenswaardige problemen zijn geweest", aldus Simoncini.

Voor de supporters die, ondanks het advies, toch willen gaan,zal er een kaartverkoop en busreis worden georganiseerd. Dit om eenherhaling te voorkomen van de toestanden vorig seizoen rond deboycot van de kampioenswedstrijd in Deventer. Toen bezorgden fansdie besloten massaal op eigen gelegenheid naar GA Eagles af tereizen de politie veel werk.