KEY BISCAYNE - Het tennistoernooi van Key Biscayne, ookwel het vijfde grandslamevenement genoemd, krijgt in de finale nietde gewenste en ook verwachte 'Sister Act'. Serena Williams bereikteweliswaar zeer gemakkelijk de halve eindstrijd ten koste van haarAmerikaanse landgenote Jill Craybas, zus Venus struikelde woensdagevenwel over de Russin Elena Dementieva.

Serena Williams, in Florida voor het eerst in actie sinds achtmaanden, versloeg de 29-jarige Craybas binnen een uur: 6-0 6-1. Inde halve eindstrijd speelt de voormalige nummer 1 van de wereldtegen de Griekse Eleni Daniilidou, die van de Kroatische KarolinaSprem won met 6-1 6-3. "Ik voel dat ik steeds vaster word",vertelde Williams na haar overwinning. "Ik ben ook heel blij datik weer op de tennisbaan kan staan. Het maakt mij heel gelukkig."

Favoriet

Venus Williams slaagde er niet in het voorbeeld van haarfavoriete jongere zus te volgen. De als tweede geplaatsteAmerikaanse, eveneens langdurig geplaagd door blessureleed en ooknu gehinderd door pijn in de voet, was net niet opgewassen tegenDementieva. De beslissing viel pas in de tiebreak van de derde set.Die was met 7-3 voor de Russische, vijfde op de plaatsingslijst:-3 5-7 7-6.

Bij de mannen kon de Amerikaanse veteraan Andre Agassi zijnachthonderdste overwinning boeken. De festiviteiten moesten wordenafgelast, want de 34-jarige titelverdediger kreeg in de vierderonde klop van de Argentijn Augustin Calleri: 2-6 6-7. "Hij was tegoed", prees de routinier zijn tegenstander. "Ik heb er alles aangedaan, maar het was onvoldoende."

Naar huis

Agassi's landgenoot Andy Roddick blijft favoriet voor de titel.Met 12 aces stuurde hij de Argentijn Guillermo Canas naar huis: 6-3-3. Hij was klaar in iets meer dan een uur.