Federer in vijf sets langs Tsonga in Melbourne

HOOFDDORP - Roger Federer heeft zich woensdag met pijn en moeite geplaatst voor de halve finales van de Australian Open.

De Zwitserse nummer twee van de plaatsingslijst knokte zich in vijf sets langs de als zevende geplaatste Jo-Wilfried Tsonga: 7-6 (4), 4-6, 7-6 (4), 3-6 en 6-3. De partij in de Rod Laver Arena duurde ruim drieënhalf uur.

In de eerste set werd Federer voor het eerst dit toernooi gebroken. Hij plaatste echter ook zelf een break, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Hierin toonde de Zwitser zich het meest koelbloedig.

In het tweede bedrijf had Tsonga bij 3-3 aan een break voldoende om de set naar zich toe te trekken. De derde set ging, net als de eerste, met 7-4 in de tiebreak naar Federer. Vervolgens was het Tsonga die met 6-3 de vierde set binnen sleepte.

In de beslissende vijfde set maakte Federer het verschil. De viervoudig winnaar in Melbourne zag Tsonga meer fouten maken en op zijn vijfde matchpoint verzekerde hij zich van een plek in de halve finales, waarin hij de Brit Andy Murray treft.

NUwerk

Tip de redactie