Thomas Dekker gaat details dopingverleden prijsgeven

HOOFDDORP - De Dopingautoriteit kan rekenen op de volledige medewerking van Thomas Dekker.

De renner van Garmin-Sharp kondigt woensdag op zijn website aan dat hij alle details van zijn dopingverleden gaat prijsgeven.

Dekker werd in 2009 voor twee jaar geschorst wegens epo-gebruik. Hij bekende afgelopen weekend dat hij gedurende zijn tijd bij Rabobank in 2007 ook bloeddoping gebruikte.

De 28-jarige Noord-Hollander gaat in de vertrouwelijke gesprekken alle namen noemen die bij zijn dopinggebruik betrokken waren. "Ik wil helpen om de wielerwereld schoon te maken."

"Daarom kies ik ervoor om alles te vertellen dat ik weet. Namen, data en details van de mensen die me hebben geholpen. Ik ga met dat proces beginnen en hoop dat het makkelijker wordt voor ex-collega's en oud-teamgenoten om zich ook uit te spreken", schrijft Dekker in een verklaring.

Los

Het gesprek met het Nederlandse antidopingbureau zal volgens zijn management SEG binnen twee weken worden gehouden. Dekker verblijft momenteel in Spanje voor een trainingskamp.

Dekkers hulp aan de Dopingautoriteit - directeur Herman Ram wilde woensdag enkel bevestigen dat er een gesprek met de renner komt - staat los van de antidopingcommissie, waarmee wielerbond KNWU en sportkoepel NOC*NSF het dopinggebruik in de wielersport van de afgelopen jaren willen onderzoeken.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie