Stephens verrast Serena Williams op Australian Open

HOOFDDORP - Sloane Stephens heeft woensdag voor een grote stunt gezorgd door Serena Williams uit te schakelen in de kwartfinales van de Australian Open. 

De vijftienvoudige winnares van een Grand Slam-toernooi koesterde een set en een break voorsprong, maar ging toch met 6-3, 5-7 en 4-6 onderuit. In de loop van de tweede set werd Williams behandeld aan haar rug.

De negentienjarige Stephens speelde haar eerste kwartfinale op een Grand Slam-toernooi. In de beginfase bleef ze goed bij, maar nadat Williams vanaf 3-3 vijf games op rij won, leek de kwartfinale vroegtijdig beslist.

Fysiotherapeut

Daarna kantelde de wedstrijd. Halverwege de tweede set trok de routinier grimassen nadat ze een bal net niet haalde. Voluit serveren lukte Williams niet meer. Ze liet de fysiotherapeut op de baan komen voor een behandeling aan haar rug.

Stephens plaatste een break en stoomde door naar de setwinst. In het derde bedrijf leek de medicatie soelaas te bieden voor Williams: ze strompelde niet langer over de baan. Stephens bood haar opponente echter geen ontsnappingsmogelijkheid. Vooral in de laatste paar games liet ze haar talent zien. Op het eerste wedstrijdpunt sloeg ze toe.

Williams kreeg nog een waarschuwing nadat ze haar racket probeerde te verbrijzelen. 

Met de uitslag komt een einde aan een reeks van twintig zeges op voor Williams. Halverwege augustus ging ze voor het laatst onderuit, in Cincinnati.

Azarenka

In de halve eindstrijd treedt Stephens aan tegen Victoria Azarenka. De titelverdediger won eerder op de dag met 7-5 en 6-1 van Svetlana Koeznetsova.

Na een spannende eerste set, die maar liefst 77 minuten duurde, schakelde Azarenka een tandje bij. De speelster uit Wit-Rusland domineerde in vrijwel elke rally in het tweede bedrijf.

Tip de redactie