Bradford City schrijft geschiedenis met finaleplaats in League Cup

HOOFDDORP - Bradford City heeft dinsdagavond voor een grote stunt gezorgd door ten koste van Aston Villa de finale van de League Cup te bereiken.

De ploeg die slechts uitkomt op het vierde Engelse profniveau had genoeg aan een 2-1 nederlaag op Villa Park.

De heenwedstrijd was in 3-1 voor Bradford geëindigd. De gasten, die in de vorige ronde Arsenal al hadden verrast, bleven relatief eenvoudig overeind in Birmingham.

Aston Villa nam weliswaar in de eerste helft via Christian Benteke een 1-0 voorsprong, maar dat verschil maakte James Hanson in de 55e minuut ongedaan.

Pas toen Andreas Weimann drie minuten voor tijd de 2-1 binnenwerkte, werd het nog even spannend. Villa, met aanvoerder Ron Vlaar terug in de basis, slaagde er niet meer in de score over twee duels gelijk te trekken.

Swansea of Chelsea

Het door Phil Parkinson gecoachte Bradford is het tweede team van dat niveau dat de finale van de League Cup haalt. In 1962 was Rochdale de eerste club die vanuit de vierde divisie opstoomde naar de finale.

In de eindstrijd op Wembley neemt Bradford City het op tegen Swansea City of Chelsea. Die twee teams spelen woensdag in Swansea hun tweede onderlinge duel. De heenwedstrijd eindigde in 2-0 voor de 'Swans'.

NUwerk

Tip de redactie