Djokovic schakelt Berdych uit in Melbourne

HOOFDDORP - Novak Djokovic heeft zich dinsdag geschaard onder de laatste vier op de Australian Open. 

De als eerste geplaatste Serviër had aan vier sets voldoende om de Tsjech Tomas Berdych van zich af te schudden: 6-1, 4-6, 6-1 en 6-4.

Djokovic, die in de achtste finales liefst vijf uur nodig had om Stanislas Wawrinka naar huis te sturen, liet twee gezichten zien in de Rod Laver Arena.

Zowel in de eerste als in de derde set gaf hij Berdych geen schijn van kans met zijn sterke service, lage foutenlast en imponerende winners.

Tussen de bedrijven door pakte de Tsjech de zege in de tweede set, vooral doordat Berdych de vruchten plukte van een 'alles-of-niets-tactiek', maar ook doordat Djokovic slordiger speelde.

Oppermachtig

Nadat de Serviër in de derde set dus orde op zaken stelde, plaatste hij relatief vroeg in de vierde set de break die Berdych niet meer te boven zou komen. Djokovic had nog wel enige moeite om de wedstrijd uit te serveren, op zijn vierde wedstrijdpunt was het raak.

In de halve finale treedt de titelverdediger aan tegen de Spanjaard David Ferrer, die eerder op de dag afrekende met zijn landgenoot Nicolas Almagro.

"Ik ben blij dat deze wedstrijd korter duurde dan de vorige ronde", meldde Djokovic na afloop. "Ik wist dat het zwaar zou worden, Berdych is een gevestigde top tien-speler. Hij is in staat om van iedereen te winnen, op elke ondergrond."

Djokovic kan de eerste speler in het professionele tijdperk worden die drie keer op rij de Australian Open op zijn naam schrijft.

NUwerk

Tip de redactie