AC Milan geeft komst Kaká op

HOOFDDORP - AC Milan heeft de hoop op een rentree van Kaká opgegeven. De club van Nigel de Jong en Urby Emanuelson kan niet voldoen aan de salariseisen van de Braziliaan van Real Madrid. 

De spelmaker is volgens vicevoorzitter Adriano Galliani van de 'Rossoneri' bereid om veel in te leveren, maar hij wil geen dief van zijn eigen portemonnee zijn.

“Wanneer je in het ene land slechts 24 procent hoeft af te dragen aan de belastingdienst en in het andere land de fiscus 47 tot 48 procent van het salaris 'opeet', is het lastig concurreren”, legt Galliani uit in La Gazzetta dello Sport.

“Ik denk dat we niets meer zullen ondernemen deze transferperiode. De afgelopen periode behalen we trouwens goede resultaten met de huidige selectie."

Geen basisplaats

AC Milan had Kaká voor een periode van tweeëneenhalf jaar, tot het einde van zijn contract, willen huren van Real Madrid.

De Braziliaan is in de hoofdstad van Spanje niet verzekerd van een basisplaats. Dit seizoen deed hij tot nu toe vooral speeltijd op in de bekerwedstrijden.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie