Sneijder ziet Galatasaray als stap vooruit

HOOFDDORP – Wesley Sneijder is blij dat hij bij Galatasaray kan proberen zijn carrière weer op de rails te krijgen, nadat hij bij Internazionale op een zijspoor was beland.

“Dit is een heel grote club”, zei Sneijder tegen de NOS. “Ik hoefde niet lang na te denken toen Galatasaray zich meldde. Dat lijkt misschien niet zo, maar het is juist erg snel gegaan.”

De middenvelder had naar eigen zeggen direct een goed gevoel bij de Turkse club. “Galatasaray strijdt nog op drie fronten: de Turkse competitie, de nationale beker en de Champions League. En als je ziet hoe ik hier ontvangen wordt, dat maakt me supertrots.”

Sneijder vindt niet dat hij sportief een stap terugdoet. “Inter was een paar jaar geleden een club die hoorde bij de top vijf van Europa, maar dat was al even niet meer zo. Ik zie dit daarom als een stap vooruit. Dat moet ook op m’n 28e.”

Van Gaal

De Oranje-aanvoerder had voordat hij zijn jawoord gaf aan Galatasaray ook nog contact met bondscoach Louis van Gaal. “Hij stond er heel positief tegenover. Ik ben niet de enige die dit een grote club vindt.”

Sneijder is van plan zo snel mogelijk Turks te leren. “Dat is wel de bedoeling. In de andere landen waar ik speelde heb ik ook de taal geleerd. Het zal hier misschien alleen wat langer duren voordat ik het onder de knie heb.”

Lees meer over:
Tip de redactie