Robben kende twijfels tijdens revalidatie

HOOFDDORP - Arjen Robben geeft toe dat hij het tijdens het revalideren van zijn laatste blessure wel eens niet meer heeft zien zitten om zich terug te vechten.

"Er zijn momenten dat je overal klaar mee bent, geen energie hebt en dat het je niets meer kan schelen. Je vraagt je soms af waar je het allemaal nog voor doet", zegt hij tegenover Der Kicker.

De buitenspeler van Bayern München, die zaterdag tegen Greuther Fürth zijn rentree maakte, kijkt dan ook wel eens met jaloezie naar spelers die weinig blessureleed kennen.

"Soms gaat het wel malen in je hoofd. Dan denk ik wel eens: hoe kan dat nou? Uiteindelijk wil je toch weer plezier maken en voetballen. Ik zeg soms voor de grap: als je zo vaak een half seizoen uitvalt zoals ik, kan je makkelijk tot je veertigste doorspelen."

Basisplaats

Tijdens Robbens afwezigheid veroverde Bayern overtuigend de wintertitel in Duitsland. Voor coach Jupp Heynckes is er dan ook niet direct aanleiding om wisselingen aan te brengen in zijn basiselftal. Toch ziet Robben voor zichzelf voldoende kansen.

"Ik ben er honderd procent van overtuigd dat ik het elftal beter kan maken als ik weer topfit ben", zegt de international van Oranje die echter wel weet dat hij nog een paar stappen moet zetten.

"Ik moet nu belangrijke wedstrijden in de Bundesliga gaan spelen. Die zijn intensiever. En dan kan het twee, drie of zelfs vier duels duren voor je het gevoel krijgt dat er verbetering in je spel zit."

Lees alles over de Duitse Bundesliga op NUsport

Lees meer over:
Tip de redactie