Groots onthaal Sneijder bij aankomst in Istanbul

HOOFDDORP - Wesley Sneijder kon maandagmiddag op een groots onthaal rekenen bij aankomst in Istanbul. Cameraploegen, fotografen en Galatasaray-fans waren massaal naar het vliegveld gekomen om de Nederlander te verwelkomen.

Een flink peloton ME was nodig om de dolenthousiaste fans en media enigszins op afstand te houden.

Er ging een groot gejuich op toen de in een Galatasaray-shirt gehulde Sneijder bij het verlaten van het vliegveld zich via het dakraam van het busje toonde aan de supporters. Een fan slaagde erin op het busje te klimmen om Sneijder te omhelzen.

Sneijder werd vervolgens naar de thuisbasis van zijn nieuwe club vervoerd, waar de officiële presentatie zal plaatsvinden.

De Oranje-international komt over van Internazionale en ondertekent een contract voor 3,5 jaar in Turkije. Galatasaray maakt zo'n 7,5 miljoen euro over naar Inter als transfersom.

Rugnummer 14

De aankomst van Sneijder, die met rugnummer 14 gaat spelen, werd live op televisie uitgezonden in Turkije. Hij gaf ook een kort eerste interview voor de camera. "Dinsdag onderga ik de laatste medische tests", sprak hij.

"Fysiek voel ik me goed. Ik train al lange tijd, heb alleen geen wedstrijden gespeeld de laatste tijd. Ik hoop snel te spelen en mijn nieuwe team te helpen." Sneijder maakt wellicht zijn debuut in de derby tegen Besiktas. 

De massale ontvangst van de supporters had hem blij verrast. "Zoiets heb ik nog nooit in mijn leven meegemaakt. Wat een geweldig welkom."

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie