HOOFDDORP - Wesley Sneijder heeft een nieuwe club gevonden. De bij Internazionale op een zijspoor belandde middenvelder tekent een contract van 3,5 jaar bij Galatasaray.

De transfer wordt bevestigd op de website van de Turkse kampioen. Sneijder is het op een paar details na al eens zijn met de Turkse kampioen. Als hij de medische keuring doorstaat, zet hij maandag zijn handtekening onder een nieuw contract.

Internazionale en Galatasaray waren het eerder al eens over de transfer, waarbij zo'n 7,5 miljoen euro is gemoeid.

Voorzitter Unal Aysal van Galatasaray liet twee weken geleden al weten om de tafel te hebben gezeten met zijn Italiaanse collega Massimo Moratti om te onderhandelen over een mogelijke overgang van de Nederlander.

Onmin

"Het was een positief gesprek", aldus Aysal destijds tegenover GS TV, het tv-kanaal van de club. "Ik verwacht dat we binnen enkele dagen duidelijkheid hebben." Sneijder is het nu dan zelf ook eens geworden nadat hij lange tijd in onmin leefde met Inter.

Sneijder kreeg bij Internazionale geen speeltijd meer omdat hij geen handtekening wilde zetten onder een verlaagde aanbieding.

Hij wilde zijn lucratieve contract van naar verluidt ruim zes miljoen euro netto per jaar niet tot en met de zomer van 2015 op de reservebank uitdienen. In dat geval zou bondscoach Louis van Gaal hem niet meer voor Oranje selecteren.

Champions League

Sneijder maakte in 2009 de overstap van Real Madrid. Hij leidde de Italiaanse club naar landstitel en winst van de Champions League.

De middenvelder uit Utrecht schitterde aan het einde van dat seizoen met het Nederlands elftal op het WK in Zuid-Afrika, waar Spanje pas in de verlenging van de finale te sterk bleek.

Internazionale kon haar geluk niet op met Sneijder en slaagde erin om hem met een uiterst lucratieve aanbieding langer te binden. De middenvelder leek echter zelden meer op de uitblinker van het seizoen 2009/2010.

Imposante salaris

Dat verleidde Internazionale een paar maanden tot de boodschap dat het vanwege de financiële crisis moeilijk had om het imposante salaris van de middenvelder nog te kunnen betalen.

Alleen voor een minder lucratief contract wilde de club nog verder met Sneijder, die op zijn beurt bleef benadrukken dat niet hij maar Internazionale zijn huidige contract had opgesteld.

Nu Sneijder alsnog heeft gekozen voor Galatasaray voetbalt de aanvoerder van het Nederlands elftal en zijn eerste vervanger Dirk Kuijt (Fenerbahçe) in de Turkse competitie.