MONTFORT - Jos Verstappen keert dit seizoen niet terug in de Formule 1. De 30-jarige coureur sluit die mogelijkheid zelf uit in een interview op zijn website. Arrows en Minardi polsten hem voor een rentree, maar Verstappen bedankte. "Ik ga niet zomaar in een auto zitten voor de laatste vier races. Ik heb geen trek als veldvulling achteraan mee te rijden", zegt hij.

"Een goed gevoel over rentree"

Zijn manager Huub Rothengatter verkondigde onlangs nog dat het hem zou verbazen en teleurstellen als Verstappen dit jaar niet meer in actie komt. De racer zelf gokt op volgend seizoen. Hij erkent dat nog geen enkel team hem heeft gecontracteerd, maar heeft desondanks "een goed gevoel" over zijn kansen voor 2003.

"Niet voor een paar races"

De Nederlander is niet bang dat zijn weigering om dit jaar te rijden hem een slechte naam oplevert in het formule-1-wereldje. "Voor mijn gevoel komen de kaarten voor volgend seizoen dan niet beter te liggen. Men zal echt wel begrijpen dat ik niet voor een paar races voor de zoveelste keer achterin het veld wil aansluiten." De coureur, sinds zijn debuut in 1994 goed voor 91 Grands Prix en 17 WK-punten, zit sinds februari zonder werk. Teambaas Tom Walkinshaw van Arrows zette hem ondanks een getekend contract voor 2002 op de keien. Verstappen diende een miljoenenclaim in voor genoegdoening. De rechtszaak loopt nog steeds.

Arrows bijna failliet

Walkinshaw vroeg Verstappen onlangs om weer te rijden, om van de zaak af te komen. Zijn renstal is bijna failliet en ontbrak vorige week bij de Grand Prix van Hongarije. Verstappen weigerde. Hij wil dat eerst de financiële en juridische geschillen worden opgelost. Ook als Arrows wordt overgenomen, een koop door Craig Pollock is op handen, sluit hij een snelle rentree uit. Verstappen gaat volgende week vrijdag wel naar de GP van België op Spa, maar dan als toeschouwer. Hij verschijnt waarschijnlijk ook met wereldkampioen Michael Schumacher als studiogast in het formule-1-programma van RTL5.

/DOSSIERFormule 1