KATWIJK - Met een door kleine blessures uitgeklede selectie stuit Oranje woensdag in de uitverkochte Rotterdamse Kuip op een al eveneens door afzeggingen geplaagd Frans nationaal voetbalelftal. De kans is groot dat bondscoach Advocaat tijdens de sterk gedevalueerde oefeninterland behalve Stam, Seedorf en Frank de Boer ook de nog steeds gekwetste Van Nistelrooij en Bouma moet missen.

De spits van Manchester United en verdediger van PSV ontbraken dinsdagavond op de afsluitende training voor de vriendschappelijke interland. Van Nistelrooij ondervond nog te veel last van een knieblessure en de rugproblemen van Bouma bleken evenmin opgelost. Het duo werkt woensdagochtend een speciale test af. In overleg met de medische staf bepalen ze vervolgens of ze bij de selectie blijven.

Aanvalskoppel

De oorspronkelijke groep van 22 spelers bleek op het trainingsveld van de Katwijkse amateurs van Quick Boys uitgedund tot zeventien man. Bij gebrek aan al te veel alternatieven deed bondscoach Advocaat niet geheimzinnig over zijn basisformatie. Makaay mag voor het eerst sinds 30 april vorig jaar weer beginnen. De topschutter vormt samen met Van der Vaart het aanvalskoppel van Oranje.

Advocaat kiest ook tegen de Fransen waarschijnlijk voor twee echte vleugelspitsen. Overmars en Van der Meyde mogen in dienst van het nationale elftal het ongelijk van hun club bewijzen. Van der Meyde wacht bij Internazionale al een half jaar op een basisplaats, Overmars fungeert bij Barcelona vaak als invaller. Op het middenveld krijgt Van Bommel de voorkeur boven Sneijder. De aanvoerder van PSV vormt een koppel met Davids. De achterste linie bestaat uit Melchiot, Cocu, Heitinga en Zenden. Van der Sar staat als vanouds op doel.

Verlies

Niet alleen het Nederlands elftal ondervindt veel hinder van de overvolle clubagenda. Bij Frankrijk ontbreken de sterspelers Zidane, Pires en Vieira. Oranje verdedigt in De Kuip een serie van oefeninterlands op rij zonder verlies. Frankrijk is al veertien duels op rij zonder puntenverlies.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Van der Sar; Melchiot, Heitinga, Cocu en Zenden; Van der Meyde, Van Bommel, Davids en Overmars; Makaay en Van der Vaart.