HOOFDDORP - Frank Rijkaard wil zijn tot eind 2013 lopende contract als bondscoach van Saudi-Arabië gewoon uitdienen. De keuzeheer staat onder druk na de vroegtijdige uitschakeling in het toernooi om de Gulf Cup in Bahrein. 

Door Daan Smink

Als gevolg van de beslissende 1-0 nederlaag van zaterdag tegen Koeweit, verschenen in de Arabische media de afgelopen dagen berichten dat de Saudische voetbalbond Rijkaards verbintenis wil afkopen.

''Er is niets wat daar daadwerkelijk op duidt'', reageert zijn zaakwaarnemer Perry Overeem tegenover NUsport. Hij stelt dat de vijftigjarige Rijkaard zich nog allesbehalve bezighoudt met een toekomst ná Saudi-Arabië.

''Wij hebben geen enkel officieel bericht gehad van de bond, voorlopig zijn het alleen geruchten. Maar Frank is wel realistisch. Niet iedereen is blij met hoe het daar gaat, vooral de media en een deel van de supporters niet.''

De halverwege 2011 aangestelde Rijkaard liep eerder met Saudi-Arabië al plaatsing voor het WK 2014 mis. Toch ziet hij nog genoeg doelen.

''Frank is niet van plan om uit eigen beweging te stoppen. Hij wil gewoon doorgaan en zijn werk afmaken, voor zover hij er de kans voor krijgt.''

Azië Cup

Op 6 februari begint voor Saudi-Arabië met een wedstrijd tegen China de kwalificatiereeks voor de Azië Cup van 2015. In totaal speelt het elftal dit jaar nog vijf wedstrijden in die campagne.

Overeem: ''Dat is een klus die Frank graag nog doet. En als dat succesvol verloopt, sluit ik niet uit dat ze nog langer met elkaar doorgaan. Tot en met de Azië Cup.''