Donderdag 29 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Wesley Sneijder

Het geheime dagboek van Wesley Sneijder

Ineens lag hij bij Edwin Struis op de deurmat, in een neutrale anonieme envelop. Met een briefje dat hij er vrijelijk uit mocht citeren. Hier is het geheime dagboek van Wesley Sneijder.
Door NUsport/Edwin Struis

Maandag 7 januari
Lief dagboek, Raffie belde net. We hebben zo nu en dan onze aanvarinkjes, omdat hij zichzelf een betere spelverdeler vindt dan ik, maar een scheiding gun je niemand. Hij vertelde dat hij Sylvie geen beuk had gegeven, hooguit een zetje. Ze viel als een Suarez, dat kun je dus moeilijk serieus nemen. Voor een duwtje zet je toch niet je huwelijk op het spel? Dan zouden Yo en ik ook al tientallen keren gescheiden zijn. Yo slaat me af en toe bont en blauw, ach, dat houdt de relatie spannend, zullen we maar zeggen. Ze roept me alweer, ze wil samen met mij voor de zesde keer naar Het Bombardement kijken. Op de een of andere manier kan ze daar geen genoeg van krijgen.

Dinsdag 8 januari
Lief dagboek, wat wil ik nou eigenlijk? Ik stond vanmorgen langdurig voor de spiegel en van wat ik daar zag, werd ik niet vrolijk. Ze zeggen dat voetballers rond hun 28ste fysiek op hun hoogtepunt zijn, maar ik zag slechts een klein kereltje dat door het gebrek aan speelminuten alweer aardig vadsig begint te worden. Nog even en ze kunnen de volledige naam van Yo op m’n buik tatoeëren.

Woensdag 9 januari

Lief dagboek, ik denk nog wel eens terug aan dat eerste seizoen bij Inter onder Mourinho. Toen wonnen we de triple, nu proberen ze me klein te houden. Ze willen me nu onderbrengen bij laagvliegers in het buitenland. Uit Engeland kwam het bericht overwaaien dat ik graag naar QPR zou willen, de nummer laatst van de Premier League. Yo en ik hebben daar vrolijk om gelachen, totdat Yo hoorde dat die club uit Londen kwam. Dat is de enige stad in Engeland waar ze naar toe zou willen verhuizen. Met Liverpool of Manchester hoef ik niet eens aan te komen. Ze vroeg laatst of er geen voetbalclub in LA speelde. Ik heb maar nee gezegd. Weet zij veel. Ze zit nu te skypen met Paris Hilton, zo meteen gaan we weer naar Het Bombardement kijken.

Donderdag 10 januari
Lief dagboek, dat ik in verband word gebracht met een dwergencompetitie kan ik me met mijn postuur best voorstellen, maar Inter kan toch niet serieus denken dat ik m’n loopbaan voortzet in Turkije? Zo diep ben ik toch nog niet gezonken? Yo wist te melden dat er een hoop hippe clubs in Istanbul zijn, maar daar bedoelde ze waarschijnlijk niet Galatasaray mee. Een Turkse krant had haar al omgedoopt tot Lady Gala. Er dook ook een filmpje van haar op waarin ze haar fantastische acteertalent weer eens showde in de buurt van een boom. De kans op een Oscar voor haar acht ik groter dan de kans op een grote, nieuwe club voor mij.

Vrijdag 11 januari
Lief dagboek, net las ik dat Galatasaray een shirt met rugnummer 1 voor me klaar heeft liggen. Wie denken ze dat ik ben: Piet Sneijders? Op deze manier kan ik net zo goed bij m’n broer in Waalwijk gaan voetballen. Yo vindt dat ik door moet zetten, dat ik niet voor niets de aanvoerder van Oranje ben, maar zo langzamerhand vind ik stoppen nog de beste optie. Niemand ziet me meer staan, nu ook figuurlijk niet.

Zaterdag 12 januari
Lief dagboek, heb vandaag m’n goede wil getoond. Ben op de tribune van San Siro gaan zitten voor de wedstrijd Inter-Pescara. We wonnen met 2-0, maar vraag niet hoe. Die gasten staan op degraderen, als je daar niet meer van wint… De zege werd heel overdreven gevierd. Javier Zanetti is inmiddels 48 jaar, maar van geluk maakte hij een buikschuiver tot ver in de dug-out. En dan dat kapsel van Rodrigo Palacio. Met die ene dikke haar die eruit steekt. Waar is Hanni Hanna als je hem nodig hebt?

Zondag 13 januari
Lief dagboek, heb vanmiddag een wedstrijd van Liverpool gezien. Wat een angsthazenvoetbal. Luis Suarez kwam zelfs niet eens in de buurt van een schwalbe. Wat heb ik daar nou eigenlijk te zoeken? Me een beetje laten vernederen door m’n grote vriend Robin van Persie? Ik kijk wel uit. M’n zaakwaarnemer Søren Lerby vertelde me net dat hij er bijna uit is met een club. Hij overlegt nu met Yo over de voorwaarden. Ik hoor het straks wel. Ik trek nu een lekker wijntje open. Eén fles per dag moet kunnen, beviel me tijdens het EK ook prima.

Aanbevolen artikelen