Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Marianne Vos

Vos prolongeert titel, Van der Haar verslaat Boom op NK veldrijden

HILVARENBEEK - Marianne Vos heeft zondag voor de derde keer op rij de nationale titel veldrijden behaald. Lars van der Haar onttroonde wegrenner Lars Boom bij de mannen.
Door ANP/NUsport

De regerend wereldkampioene eindigde op het terrein van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek met ruime voorsprong op Sanne van Paassen, die het zilver won. Sabrina Stultiens pakte brons.

Vos veroverde de rood-wit-blauwe trui bij het veldrijden eerder in 2011 en 2012. In 2010 behaalde ze het zilver.

De Brabantse alleskunner was zaterdag ook een klasse apart op de mountainbike in de strandrace Egmond-Pier-Egmond.

Spannend

Het was voor de wereld- en olympische kampioene op weg wel even spannend hoe ze na de strandrace wakker zou worden.

''Gelukkig stond ik weer fris op. Het gebeurt natuurlijk ook wel vaker dat ik twee wedstrijden achter elkaar rijd, maar die strandrace had ik nooit eerder gereden. Dat maakte me wel een beetje onzeker."

"Ik voelde het ook wel iets in mijn benen, maar ik durfde dit risico voor het NK wel te nemen. Ik had nu een extra uitdaging en een spanningsprikkel. Het is mooi dat ik zo weer de titel pak.''

Louisville

Vanwege de Spelen en alle festiviteiten rond haar succesvolle jaar begon Vos later aan het veldritseizoen. De eerste wedstrijden waren toch nog wat onwennig voor haar, maar sinds haar uitstapje naar de baan, waar ze het NK koppelkoers won, zit ze weer lekker op de crossfiets en onderstreepte dit met de wereldbekerzege in Rome.

Ze gaat daarom met vertrouwen toewerken naar de wereldtitelstrijd begin februari in het Amerikaanse Louisville. Als het droog blijft, is het parcours daar naar verwachting ook heel snel.

''Dat vergroot zeker mijn kansen’’, besefte Vos. ''Ik ga er ook op tijd naar toe, zodat we de boel kunnen verkennen. Ik ga mijn best doen om die titel weer te pakken.’’


Lees meer over:

Marianne VosNK veldrijden

Aanbevolen artikelen