HOOFDDORP - Samuel Armenteros zet zijn loopbaan voort bij Anderlecht. De aanvaller gaat bij de Belgische topclub een contract tot medio 2016 ondertekenen.

Dat meldt zijn huidige club Heracles Almelo op de website. Volgens De Telegraaf onderneemt Anderlecht mogelijk nog een poging om hem al in de winterstop over te nemen.

De 22-jarige Zweed van Cubaanse afkomst zet zijn handtekening bij Anderlecht als hij is teruggekeerd uit Turkije, waar Heracles momenteel een trainingskamp belegt. Hij moet nog wel de medische keuring doorstaan.

"Anderlecht is een grote club. De kans om zo'n stap te mogen maken komt niet elke dag voorbij. Ze spelen veel grote wedstrijden en doen mee om het kampioenschap."

Van den Brom

Trainer John van den Brom van de Belgische topclub was een groot voorstander van de komst van de aanvaller naar Brussel.

"Ik heb met hem gesproken en daar sprak veel vertrouwen uit. Hij wil mij er heel graag bij hebben", aldus Armenteros, die 24 treffers produceerde in 96 eredivisieduels. Hij speelde eerder in Nederland voor sc Heerenveen.

Armenteros stond ook in de belangstelling van veel eredivisieclubs. Ajax, Feyenoord, PSV en Vitesse zouden de spits met interesse hebben gevolgd.