APELDOORN - De leiding van AGOVV beslist de komende dagen of het zich neerlegt bij de beslissing van de rechter in Zutphen die de club uit Apeldoorn dinsdag failliet verklaarde.

''We overwegen ook in beroep te gaan'', zei directeur Henk Timmer dinsdagmiddag op een persconferentie in het stadion van de club.

De rechter verklaarde AGOVV failliet omdat de club niet kon voldoen aan een belastingschuld van 400.000 euro. De club uit de Jupiler League kreeg eerder al een maand uitstel om het bedrag alsnog te betalen.

Timmer zegt een externe investeerder te hebben gevonden die zijn reddingsplan wellicht kan dragen. Hij verwacht meer inkomsten te kunnen genereren door complex Berg en Bos om te toveren in een multifunctioneel sportpark.

Lokale politici

De gemeente Apeldoorn moet echter nog wel goedkeuring aan dat plan verlenen. De directeur van AGOVV blijft daarom in gesprek met de lokale politici.

Timmer heeft tijd nodig, zo zegt hij. De directeur weet echter niet of hij die krijgt van de curator die door de rechter is aangesteld. ''We hebben daar wel contact met hem over gehad. Hopelijk krijgen we vandaag al meer duidelijkheid.''

De belastingdienst had de bestuursleden eerder al te kennen gegeven geen uitstel te dulden. Volgens Timmer worden hiermee crediteuren van de club benadeeld. Het bestuur besloot dinsdagochtend de rechtbank niet om uitstel te vragen.

Afgelast

''We bereiden ons voor op de mogelijkheden die er nog liggen. Op dit moment hebben we liever te maken met de curator'', zei Rudwin Pieëte, financieel adviseur van het bestuur.

Het oefenduel voor dinsdagavond tegen CSV Apeldoorn is afgelast. Wat de huidige situatie voor andere al geplande wedstrijden betekent, wist het bestuur niet te zeggen.