HOOFDDORP - Erik Pieters heeft dinsdag in Bangkok zijn rentree gemaakt in de hoofdmacht van PSV. De vijftienvoudige international stond de hele wedstrijd op het veld in een oefenduel met de Thaise topclub SCG Muangthong United. 

PSV won het treffen in Bangkok met 2-0. Memphis Depay maakte in de 27e minuut de openingstreffer. Hij krulde een vrije trap binnen. Vlak voor tijd legde Jürgen Locadia de eindstand vast.

Als gevolg van een gebroken middenvoetsbeentje in zijn rechtervoet lag Pieters er acht maanden uit.

De linksback  behoorde op 9 december al tot de selectie voor de topper tegen FC Twente, maar speelminuten kreeg hij toen niet, hoewel hij wel even mocht warmlopen.

Hiljemark

Oscar Hiljemark speelde ook de hele wedstrijd tegen SCG Muangthong. PSV nam de Zweedse middenvelder vorige week over van Elfsborg.

In het tweede bedrijf maakten de A-junioren Zakaria Bakkali, die als rechtsbuiten fungeerde, Menno Koch (een verdediger) en Jorrit Hendrix (verdediger annex middenvelder) hun opwachting.

Voor de zestienjarige Bakkali en de zeventienjarige Hendrix betrof het hun offieuze debuut. PSV beëindigde het duel met liefst zeven jeugdspelers.

Narsingh

Coach Dick Advocaat kon tegen Muangthong United niet beschikken over Mark van Bommel en Luciano Narsingh, die beiden achterbleven in Eindhoven.

Van Bommel heeft last van een virusinfectie en Narsingh liep tijdens het duel met NAC Breda van voor de winterstop schade op aan zijn voorste kruisband en meniscus en zal maanden niet inzetbaar zijn.

Koploper PSV hervat de competitie op vrijdag 18 januari tegen PEC Zwolle.