ARNHEM - Het bekerduel tussen Vitesse en Ajax wordt donderdag 31 januari op neutraal terrein afgewerkt. Dat heeft de KNVB dinsdag bekendgemaakt.

De voetbalbond honoreerde een verzoek van de club uit Arnhem die volgens de loting eigenlijk als gastheer van de kampioen uit Amsterdam mocht optreden.

De voorzieningenrechter in Arnhem oordeelde afgelopen vrijdag echter dat Vitesse niet op 31 januari voor eigen publiek in de kwartfinale van de KNVB-beker tegen Ajax mag voetballen

De rechter stelde tijdens een kort geding organisatie b2s in het gelijk. Het bedrijf houdt op zaterdag 2 februari het dancefeest Hard Bass in het Gelredome. Om het stadion van Vitesse in een grote discotheek te laten veranderen heeft b2s een aantal dagen nodig.

Uitgesloten

De KNVB geeft Vitesse tot uiterlijk 21 januari de tijd een geschikte locatie voor de bekerwedstrijd te vinden. De bond benadrukt dat het voorstel van de club uit Arnhem om de wedstrijd in de Amsterdam Arena te spelen geen optie is.

Dat zou in strijd met de reglementen van de KNVB zijn. Vitesse wordt uitgesloten voor het bekertoernooi als het voor 21 januari niet met een beschikbare accommodatie komt.

De KNVB wil de bekerwedstrijd niet verplaatsen naar dinsdag 29 januari, als AZ en FC Den Bosch tegen elkaar in de kwartfinale uitkomen. Vitesse en Ajax treffen elkaar op zondag 27 januari namelijk ook al voor de competitie.

Het verschuiven van het duel naar woensdag 30 januari is ook geen optie; het Gelredome is namelijk ook op die dag niet beschikbaar.

Kosten

Vitesse laat in een reactie weten dat het hoopt op een club uit het betaalde voetbal die Vitesse en Ajax op 31 januari wil ontvangen. De club uit Arnhem wil graag benadrukken dat het vinden van een nieuwe locatie kosten met zich meebrengt.

Ook na het vonnis van de voorzieningenrechter vindt Vitesse dat het er niets aan kan doen dat het Gelredome niet beschikbaar is. De club beraadt zich dan ook op een juridische procedure tegen GelreDome NV.