HOOFDDORP - Voorzitter Silvio Berlusconi van AC Milan geeft toe dat hij verschillende keren Josep Guardiola heeft benaderd om het trainerschap in te vullen bij de 'Rossoneri'.

De formatie van coach Massimiliano Allegri bezet de zevende plaats in de Serie A en Berlusconi erkent dat de positie van de oefenmeester allerminst zeker is.

"Of Allegri hier volgend seizoen zal werken? Moet ik de waarheid vertellen? Stel me alsjeblieft een andere vraag", aldus Berlusconi in The Guardian.

"Ik heb altijd geprobeerd om Guardiola naar Milaan te halen, omdat hij met Barcelona het beste voetbal ter wereld speelde."

Guardiola won tussen 2008 en 2012 liefst veertien hoofdprijzen met Barcelona alvorens een sabbatical year aan te kondigen.

Mooie villa

"We hebben hem dit seizoen nog gecontacteerd, maar hij wilde per se zijn sabbatical afmaken", meldt Berlusconi. “Hij zei dat hij het leuk zou vinden in Milaan en dat hij veel bewondering voor mij heeft. Hij houdt ook van het Comomeer, waar ik hem een mooie villa kan aanbieden. Ik moet wel erkennen dat de kans klein is dat hij naar Milan komt.”

Guardiola bevestigde maandag voorafgaande aan het FIFA-gala dat zijn sabbatical year ook echt één jaar zal duren. "Ik wil weer aan de slag gaan als coach. Bij welke club weet ik nog niet. En als ik dat wist, zou ik dat niet zeggen, want dat vind ik getuigen van een gebrek aan respect."