HOOFDDORP – AZ heeft beslag laten leggen op het transferbedrag dat Feyenoord aan Parma betaalt voor Graziano Pellè. De Alkmaarders verwachten via Feyenoord het geld te kunnen innen dat ze nog van Parma tegoed hebben.

AZ verkocht Pellè in de zomer van 2011 aan de Italiaanse club, maar ontving nooit de tweede en derde termijn van het afgesproken transferbedrag.

Naar verluidt zou AZ nog ongeveer een miljoen euro moeten krijgen van Parma.

Feyenoord zou ongeveer het drievoudige van dat bedrag aan Parma overmaken voor de speler die het dit seizoen al huurt.

AZ maakte de zaak al aanhangig bij de FIFA, maar ontving het geld tot dusver niet. Daarom is nu bij de voorzieningenrechter in Rotterdam toestemming gevraagd en gekregen voor een zogeheten conservatoir derdenbeslag. ''Doel van deze beslaglegging is om de vordering op Parma veilig te stellen'', meldt AZ op de eigen site.

Dit betekent dat Feyenoord het bedrag dat AZ nog van Parma krijgt, moet achterhouden. Doet Feyenoord dit niet, dan kan de Rotterdamse clubs als schuldenaar worden aangesproken door AZ.

Opeisen

''Door deze beslaglegging heeft AZ meer zekerheid gekregen over de betaling van het totale geldbedrag dat met de transfer van Pellè naar Italië was gemoeid'', laat algemeen directeur Toon Gerbrands namens AZ weten.

''Zodra wij door de instanties in het gelijk zijn gesteld in de zaak-Pellè, kunnen wij het bedrag eventueel via Feyenoord opeisen. De beslaglegging heeft geen negatieve gevolgen voor Feyenoord'', verzekert hij.