HOOFDDORP - American football-club Baltimore Ravens is zondag doorgedrongen tot de volgende ronde in de play-offs van de NFL. 

De ploeg van sterspeler Anquan Boldin toonde zich in de zogeheten wild card game met 24-9 te sterk voor de Indianapolis Colts.

Boldin noteerde 145 yards, inclusief een touchdown in het vierde kwart die het pleit beslechtte. Door de triomf nemen de Ravens het volgende week op tegen Denver Broncos, de kampioen in de AFC West Division.

Het was een teleurstellend einde van een sterke jaargang voor de Colts. Indianapolis sloot het seizoen 2011/2012 nog af met slechts twee zeges.

Onder leiding van trainer Chuck Pagano, die vorige week terugkeerde nadat hij werd behandeld aan leukemie, was de balans in de voorbije jaargang aanzienlijk beter: elf zeges tegenover vijf nederlagen.

Seahawks

Ook Seattle Seahawks verschafte zich toegang tot de volgende ronde in de play-offs. De ploeg overleefde een 14-0 achterstand (na het eerste kwart) in de wild card game tegen Washington Redskins: 14-24. In 1983 had Seattle voor het laatst een uitwedstrijd gewonnen in de play-offs.

De Redskins zagen quarterback Robert Griffin III in het vierde kwart uitvallen met een knieblessure.

Washington is de eerste ploeg in de historie van de NFL-play-offs die geen enkel punt meer noteerde nadat er in het eerste kwart liefst veertien punten werden gescoord.

In de volgende ronde stuiten de Seahawks op Atlanta Falcons, die de NFC-divisie wonnen met een balans van dertien zeges en drie nederlagen.

Packers

Zaterdag hadden Green Bay Packers en Houston Texans al succes in de play-offs. De Packers wonnen in de wild card game van de NFC-divisie met 24-10 van Minnesota Vikings, die het moesten stellen zonder hun geblesseerde quarterback Christian Ponder.

De Texans rekenden af met de Cincinnati Bengals in de wild card game van de AFC: 19-13.

Programma play-offs NFL:

12 januari:
Denver Broncos - Baltimore Ravens (AFC)
San Francisco 49ers - Green Bay Packers (NFC)

13 januari:
Atlanta Falcons - Seattle Seahawks (NFC)
New England Patriots - Houston Texans (AFC)