MILAAN - FIFA-preses Sepp Blatter heeft zich zondag minder positief uitgelaten over het verlaten van het veld door AC Milan wegens racisme dan dat spelers en politici deden.

''Nee, ik denk niet dat dat de oplossing is'', antwoordde de Zwitser op de vraag hoe hij de actie van Kevin-Prince Boateng beoordeelde.

De Ghanese middenvelder was de racistische uitlatingen van het publiek van Pro Patria zo zat dat hij midden in de wedstrijd de bal oppakte en de tribune in schoot.

Vervolgens liep hij, met zijn teamgenoten, van het veld om niet meer terug te keren. Zijn statement werd door de hele voetbalwereld en verschillende politici geroemd.

''Ik denk niet dat je weg kunt lopen, want dat kan zo uit de hand lopen dat teams het veld al verlaten als ze alleen maar verliezen'', voegde Blatter toe.

Volgens de 76-jarige voorzitter moet de Italiaanse voetbalbond het voorval goed onderzoeken en de FIFA op de hoogste stellen.

''De enige oplossing is om hard te straffen. Dat moet in de vorm van punten in mindering brengen, of iets vergelijkbaars'', concludeerde hij.