HOOFDDORP - Arsenal en Swansea City moeten op herhaling in de FA Cup. Beide ploegen kwamen in de derde ronde van het bekertoernooi niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Het duel kende een opmerkelijke slotfase. Invaller Michu stond slechts een minuut in het veld toen hij na een uur spelen Swansea op voorsprong schoot.

De treffer van de Spaanse spits was een tikkeltje tegen de verhouding in. Na een matige eerste helft, waarin beide ploegen amper kansen kregen, was Arsenal na rust de betere ploeg.

Nadat onder anderen Theo Walcott en Olivier Giroud goede mogelijkheden omzeep hadden geholpen, tekende Lukas Podolski tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker.

Arsenal rook de overwinning en kwam via een fraaie volley van Kieran Gibbs zelfs op voorsprong. Toch kwam Swansea weer langszij. Danny Graham zorgde ervoor dat beide ploegen op herhaling moeten.

Bij Swansea deden doelman Michel Vorm, Dwight Tiendalli en Jonathan de Guzman de hele wedstrijd mee.

Liverpool

Liverpool bereikte wel de vierde ronde. De ploeg van Brendan Rodgers won maar net van Mansfield Town: 1-2.

Liverpool kende aanvankelijk een eenvoudige middag. Daniel Sturridge scoorde gelijk bij zijn debuut en miste in het restant van de eerste helft nog een paar goede mogelijkheden.

Na rust veranderde het spelbeeld compleet. Mansfield kreeg een aantal prima kansen op de gelijkmaker, maar toch was het Liverpool die de 0-2 maakte. Invaller Luis Suarez nam de bal met zijn hand mee en schoot vervolgens de bal in het lege doel.

Matt Green bracht tien minuten voor tijd de spanning terug in de wedstrijd. Met het nodige kunst en vliegwerk hield Liverpool stand.