HOOFDDORP - Manager Alex Ferguson van Manchester United heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan de fans van Newcastle United nadat de 71-jarige Schot de club van Tim Krul en Vurnon Anita vorige week omschreef als 'nietig'. 

"Het was nooit mijn intentie om de supporters van Newcastle te kleineren", zegt Ferguson in The Mail on Sunday. "Ik heb niets dan respect voor hun trouw en toewijding. Hun passie is nooit minder geworden, hoewel ze toch weinig te vieren hebben."

"Bij een wedstrijd in Newcastle houd ik mijn spelers ook altijd voor dat ze niet alleen de spelers, maar vooral ook de atmosfeer moeten verslaan.”

Met zijn 'Newcastle is een nietige club'-quote reageerde Ferguson op uitspraken van Alan Pardew, de coach van Newcastle. Pardew vond dat Ferguson een sanctie had moeten krijgen voor agressief gedrag richting de arbitrage tijdens hun onderlinge duel op tweede kerstdag.

"Ik kreeg na mijn uitspraak veel kritische mailtjes van Newcastle-fans", verhaalt Ferguson. "Maar er zaten ook reacties bij van mensen die zich in de steek gelaten voelen door hun club omdat de ambities niet worden waargemaakt."

Beloning

De Schot hoopt dat de supporters van Newcastle snel iets te vieren hebben. "Helaas worden de fans maar niet beloond voor hun loyaliteit. Als de prestaties overeen zouden komen met de steun, dan zou Newcastle tot de topclubs behoren."

"Ze zijn al meer dan tachtig jaar geen landskampioen geweest. Het hele land zou graag een Newcastle zien als in de jaren negentig, toen zij een grote uitdager van ons waren."