HOOFDDORP - De American football-clubs Green Bay Packers en Houston Texans hebben zich zaterdag toegang verschaft tot de volgende ronde in de play-offs van de NFL. 

De Packers wonnen in de wild card-game van de NFC-divisie met 24-10 van de Minnesota Vikings, die het moesten stellen zonder hun geblesseerde quarterback Christian Ponder.

"Onze defensie had de vorm die je nodig hebt om in aanmerking te komen voor de titel", zei sterspeler Aaron Rodgers van Green Bay na afloop. "In offensief opzicht hebben we nog wel werk te verrichten."

Afgaande op de resultaten in het reguliere seizoen leek een spannende wedstrijd aanstaande. De Packers noteerden een balans van elf zeges en vijf nederlagen, de Vikings sloten af met tien overwinningen en zes verliesbeurten.

In de volgende ronde stuit Green Bay Packers op de San Francisco 49ers. In de eerste wedstrijd van dit seizoen won San Francisco met 30-22.

Herhaling

Het duel tussen de Packers en de Vikings was een herhaling van de wedstrijd van vorige week. In het laatste duel van het reguliere seizoen stelde Minnesota deelname aan de play-offs veilig door in eigen huis met miniem verschil de Packers te verslaan en daardoor een nieuwe krachtmeting in de eerste ronde van de play-offs af te dwingen.

Minnesota won die wedstrijd door een field goal te scoren in de laatste seconden. Adrian Peterson kwam in die wedstrijd negen yards tekort om het befaamde record van Eric Dickerson (2105 yards in één seizoen) te verbeteren. Hij strandde op 2096.

Texans

De Houston Texans rekenden af met de Cincinnati Bengals (19-13) in de wild card-game van de AFC en nemen het in de volgende ronde op tegen New England Patriots. Arian Foster van de Texans rende 140 yards, waarmee hij de eerste speler in de NFL-historie werd die in zijn eerste drie post season games de barrière van honderd yards doorbrak.

Fosters ploeggenoot Matt Schaub zag 29 van zijn 38 passes aankomen, goed voor een totaal van 261 yards. "Ik ben zeer tevreden over onze prestatie", zei de quarterback na afloop. "Zeker als je kijkt naar de afgelopen maand."

Schaub doelde op het feit dat de Texans drie van hun laatste vier duels in de reguliere competitie verloren nadat ze liefst elf van hun eerste twaalf wedstrijden in winst omzetten.

De Cincinnati Bengals blijven de NFL-club die het langst moet wachten op een zege in de play-offs, inmiddels al 22 jaar.