HOOFDDORP - Robin van Persie heeft zaterdagavond uitschakeling van Manchester United in de derde ronde van de FA Cup voorkomen. De Nederlander kwam een half uur voor tijd in het veld en schoot in de slotfase zijn ploeg naast West Ham United: 2-2.

De Londense club won uiteindelijk met 5-1.

Ba had na 35 minuten voor het eerst succes. Dat betekende de 1-1. Victor Moses bepaalde de ruststand op 1-2. In de tweede helft voerden Branislav Ivanovic, opnieuw Ba en Frank Lampard (strafschop) de productie verder op.

De treffer van Lampard was zijn 193e in dienst van Chelsea, evenveel als Kerry Dixon. Bobby Tambling is clubtopscorer met 202 goals.

Bij Southampton begonnen Jos Hooiveld en de Belg Steve de Ridder (ex-De Graafschap) op de bank. Ze vielen in toen er weinig meer te redden viel.

Manchester City bereikte de volgende ronde ten koste van Watford: 3-0. Carlos Tevez, Gareth Barry en Marcos Lopes maakten de doelpunten. Lopes, net in het veld, schoot in blessuretijd raak nadat doelman Jonathan Bond onvoldoende had gereageerd op een inzet van zorgenkind Mario Balotelli.

De recalcitrante Italiaan mocht van trainer Roberto Mancini in de zeventigste minuut opdraven. De jonge Nederlandse verdediger Karim Rekik kreeg geen speeltijd.