HOOFDDORP - Graziano Pellè speelt ook de komende jaren bij Feyenoord. De spits heeft een contract tot medio 2017 bij de Rotterdamse club getekend.

Dat maakte de stadionclub zaterdag bekend.

De Italiaan is dit seizoen nog gehuurd van Parma, maar de met financiële problemen kampende club, die ook nog een miljoen euro aan AZ verschuldigd is voor Pellè, heeft ingestemd met een definitieve overgang van de aanvaller naar Rotterdam.

Met de transfer zou zo'n drie miljoen euro gemoeid zijn.

"Met Graziano hebben we een uitstekende spits voor langere termijn aan ons weten te binden", reageerde technisch directeur Martin Van Geel verheugd.

"Tijdens de eerste seizoenshelft heeft hij laten zien van grote waarde te zijn. Graziano laat niet alleen als aanspeelpunt het elftal beter voetballen, maar is daarnaast met zijn doelpunten zeer belangrijk voor ons."

Vertrouwen

Pellè zelf reageerde ook zeer blij op zijn nieuwe contract, dat ingaat op 1 juli 2013. "Het is geen geheim dat ik het hier ontzettend naar mijn zin heb. Ik voel heel veel vertrouwen bij Feyenoord."

"Voetballend gezien kunnen we tevreden zijn over wat we tot nu toe dit seizoen hebben laten zien en ook privé ben ik erg gelukkig in Rotterdam. Het is heel mooi dat ik ook de komende jaren deel uit kan blijven maken van deze geweldige club."

Veertien goals

De 27-jarige Pellè maakte het afgelopen halfjaar grote indruk in De Kuip, met name door in de competitie in veertien duels veertien keer te scoren. Door het beste jaar uit zijn loopbaan deed de lange spits al snel John Guidetti vergeten in Rotterdam.

Van Geel meldde daarom eerder al dat Feyenoord 'ver' zou willen gaan om de oud-speler van AZ in te lijven. De onderhandelingen daarover raakten vrijdag in een stroomversnelling en zijn zaterdag definitief afgerond.

De nummer vier van de eredivisie speelt zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen AGOVV. Op maandag vertrekt de ploeg van Ronald Koeman naar Marbella voor een trainingskamp.