LOS ANGELES - De basketballers van de Los Angeles Clippers hebben vrijdag (plaatselijke tijd) ook in het onderlinge duel met de Los Angeles Lakers laten zien dat ze op dit moment de beste ploeg van de Amerikaanse stad zijn.

De Clippers wonnen het duel met 107-102.

Chris Paul was topscorer bij de Clippers met dertig punten en dertien assists. Kobe Bryant stelde hier 38 punten tegenover, maar hij kon de Lakers daarmee niet naar de overwinning leiden.

Al vocht het team van Bryant er wel voor, want de Lakers brachten het verschil in het vierde kwart terug van negentien naar twee punten. Dankzij acht punten van Paul stelden de Clippers de zege toch veilig.

De ploeg van eigenaar Donald Sterling staat traditioneel volledig in de schaduw van de zestienvoudig kampioen Lakers, maar dit seizoen zijn de rollen omgedraaid. De Clippers hebben nu een balans van 26 zeges en acht nederlagen, terwijl de stadgenoot vjftien wedstrijd heeft gewonnen en er zeventien heeft verloren

Miami Heat

Regerend kampioen Miami Heat ging voor eigen publiek met 96-89 onderuit tegen Chicago Bulls. Carlos Boozer was de grote man bij de Bulls met 27 punten.

LeBron James was met dertig punten ook op dreef voor de Heat, maar de 'MVP' kon een nederlaag voor zijn ploeg niet afwenden.

De Bulls, die nog altijd hun geblesseerde sterspeler Derrick Rose missen, namen in het eerste kwart een voorsprong en hielden die marge tot het einde vast.