AMSTERDAM - Manchester United-trainer Sir Alex Ferguson is niet blij met de transfer van Ezekiel Fryers naar Tottenham Hotspur. "Ik vind het een schaamteloze manipulatie van de regels", stelt de trainer van de koploper.

Dat heeft hij vrijdag op de clubwebsite gezegd.

De voormalige United-speler vertrok afgelopen zomer naar Standard Luik, nadat United en Spurs het niet eens hadden kunnen worden over een transfersom.

De twintigjarige linksback verhuist nu alsnog naar de huidige nummer drie van de Premier League. Ferguson is boos omdat zijn club ‘een behoorlijke vergoeding misloopt'. Wel erkent hij dat de Spurs geen regels hebben gebroken.

Stage

"Tottenham deed niets verkeerd toen Fryers naar Standard Luik ging. Ze wilden de prijs die wij vroegen niet betalen, maar vroegen toch of hij naar Londen mocht om daar op stage te komen."

"Op dat moment verliep zijn contract hier toch in juni, dus ging hij met hen op stage naar Portugal. Toen zeiden ze dat ze niet wilden betalen en, opeens, tekende hij voor Luik."

Heimwee

"We wisten het meteen en dachten dat hij terug zou keren naar Tottenham in januari en dat is gebeurd. Het is een deal van Spurs-voorzitter Daniel Levy. Het is het soort deal dat we van hem verwachtten." United krijgt wel vijf procent van de transfersom omdat ze de speler hebben opgeleid.

Spurs heeft via Skysports laten weten dat het in eerste instantie niet de bedoeling was de Engelse verdediger in januari te kopen.

"Nadat de trainer van Standard in november werd ontslagen, kwam Fryers niet meer voor in de plannen van de nieuwe trainer. Daarnaast had hij heimwee. Zo kregen wij een tweede kans om hem te halen."