AMSTERDAM - Uitgerekend op de eerste dag van haar eeuwfeest nam Real Madrid woensdag in het eigen Estadio Santiago Bernabéu afscheid van de eerste van de drie te behalen prijzen van het seizoen. Niet de jubilerende thuisclub, maar Deportivo la Coruna mocht na een 2-1 zege de Spaanse nationale beker voor de tweede keer in de clubgeschiedenis in ontvangst nemen.

In de eerste helft legde Deportivo de basis voor de latere zege. Deportivo leidde bij rust dankzij treffers van Sergio en Tristan. De tegentreffer van Raul in de 57e minuut was het startsein voor een Madrileens slotoffensief dat uiteindelijk niet de beoogde tweede treffer opleverde.

Historie

In het kader van het eeuwfeest - 6 maart 1902 werd de Madrid Football Club opgericht - speelt de Koninklijke het hele jaar 2002 in smetteloos witte tenues zonder shirtreclame, op een klein Adidas-logo na.

Catalaanse oprichter

De eerste voorzitter van de club was een Catalaan: Juan Padrós Rubio. De eerste keer dat de Madrileense voetbalclub een wedstrijd speelde, was in mei 1902 tegen aartsrivaal Barcelona. De drie jaar oudere Catalaanse club won het prestigeduel dat in het teken stond van de festiviteiten rond de kroning van koning Alfonso XIII met 3-1.