ROTTERDAM - Ruben Schaken gaat maandag met Feyenoord mee op trainingskamp naar Marbella. De aanvaller herstelt van een operatie aan de beide liezen, die hij eind december onderging, en zal de eerste wedstrijden na de winterstop missen. 

Hij gaat in Spanje individueel verder werken aan zijn herstel. ''Ik ben blij dat ik met de groep mee kan, zodat ik met onze eigen medische staf aan de slag kan en ook het groepsgevoel houd'', zei hij vrijdag op de website.

''Hopelijk kan ik dan aan het eind van het trainingskamp zeggen dat het een nuttige week voor mij is geweest.''

Schaken is positief gestemd over zijn herstel. ''Ik heb vandaag alweer binnen wat korte afstanden gelopen en dat ging allemaal heel soepel. Ook de medische staf was verrast dat het al zo goed ging. Toch is het belangrijk om de komende tijd voorzichtig te blijven.''

Schaken mist door zijn blessure waarschijnlijk de competitiewedstrijden tegen Ajax en FC Twente en het bekerduel met PSV. ''De kans dat ik op tijd fit ben voor die wedstrijden is denk ik niet zo groot, ook omdat je normaal gesproken na een blessure eerst een week volledig mee moet trainen voordat je kunt spelen.''

Blessures

Naast het goede nieuws omtrent Schaken was er vrijdag ook slecht nieuws voor trainer Ronald Koeman. Wesley Verhoek, Sekou Cissé en John Goossens kampen met een blessure, waardoor Koeman nog weinig aanvallers tot zijn beschikking heeft.

Verhoek en Cissé verlieten allebei de training van de Rotterdammers, zo meldt RTV Rijnmond. Verhoek liep een bovenblessure op, waarvan de ernst nog onduidelijk is. Cissé heeft al enige tijd te maken met enkelklachten.

Goossens heeft opnieuw last van zijn knie. De oud-speler van NEC kwam door een blessure aan hetzelfde gewricht dit seizoen alleen tijdens de uitwedstrijd van Feyenoord tegen VVV-Venlo in actie.