HOOFDDORP - Mario Balotelli zal door de clubleiding van Manchester City niet worden bestraft voor zijn handgemeen met manager Roberto Mancini tijdens de training van donderdag. 

Dat meldde Mancini vrijdag tijdens zijn persconferentie in de aanloop naar het FA Cup-duel met Watford van komend weekeinde.

De flamboyante spits en de coach kregen het donderdag met elkaar aan de stok na een in de ogen van Mancini te harde tackle van Balotelli.

"Er is niets veranderd tussen Mario en mij. Dit gebeurt nu eenmaal af en toe. Of Mario nog kansen krijgt? Ik geef hem honderd kansen, zolang ik maar kan zien dat hij bereid is hard te werken om zich te verbeteren."

Volgens Mancini is het incident, waarvan donderdag al snel foto's werden verspreid, opgeblazen door de media. "Mario maakte een tackle die ik liever in een wedstrijd zie. Ik vroeg hem het veld te verlaten. Dat weigerde hij en dus zorgde ik ervoor dat hij alsnog vertrok. Meer is er niet gebeurd."

Mancini erkent dat hij twee seconden zijn zelfbeheersing verloor. "Maar het was niet zo erg als de kranten suggereren dat het was. Dit hoort erbij, al zijn er vaak alleen spelers bij betrokken."

Onrust

Balotelli zorgt al lange tijd voor onrust bij City en is tijdens elke persconferentie het favoriete onderwerp van journalisten.

Vorige maand besloot de Italiaan op het laatste moment niet de gang te maken naar een Premier League-tribunaal om de boete van ruim 300.000 euro die de club hem oplegde aan te vechten.

Balotelli kreeg deze sanctie omdat hij vorig seizoen elf duels miste vanwege schorsingen.

De afgelopen weken deed Mancini geen beroep op de aanvaller die hij in oktober nog vergeleek met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.