BRISBANE - Victoria Azarenka heeft zich afgemeld voor haar wedstrijd in de halve finales bij het tennistoernooi in Brisbane. De Wit-Russische nummer een van de wereld kampt met een teenblessure. 

Ze zou het in de halve eindstrijd opnemen tegen de Amerikaanse Serena Williams.

Azarenka verdedigt vanaf 14 januari haar titel bij de Australian Open. Volgens de speelster komt het Grand Slam-toernooi niet in gevaar. ''Ik maak me daar geen zorgen over'', zei ze in Brisbane.

Azarenka liep bij een pedicurebehandeling een ontsteking op aan haar teen. ''Ik heb er al tien dagen last van, maar het is een beetje erger geworden. Het is nu echt een ontsteking geworden. Ik speelde al een tijdje met pijn. Maar met het oog op de Australian Open is het belangrijk dat het nu volledig herstelt.''

Williams kreeg met de afmelding van Azarenka een vrije doortocht naar de finale. Ze speelt daarin tegen de Russin Anastasia Pavlioetsjenkova. Die versloeg Lesia Tsoerenko uit Oekraïne in drie sets: 4-6, 6-1 en 6-2.

Auckland

De Poolse Agnieszka Radwanska en de Belgische Yanina Wickmayer staan zaterdag tegenover elkaar in de finale van het toernooi in Auckland.

De als eerste geplaatste Radwanska was in de halve eindstrijd te sterk voor de Amerikaanse Jamie Hampton. Ze won met 7-6 (4) en 7-6 (3) van de bedwinger van Kiki Bertens in de kwartfinales.

De als derde gerangschikte Wickmayer was met 6-4, 1-6 en 7-6 (3) te sterk voor de Duitse Mona Barthel. Wickmayer plaatste zich voor de derde keer voor de finale in Auckland. Ze won het toernooi in 2010. In 2011 werd ze in de eindstrijd verslagen voor de Hongaarse Greta Arn.