HOOFDDORP - Ajax-trainer Frank de Boer heeft in zijn 24-koppige selectie voor het trainingskamp in Brazilië geen plaats ingeruimd voor Miralem Sulejmani.

Dat blijkt uit de lijst van geselecteerde spelers die gepubliceerd is op de clubsite van Ajax.

De Serviër komt al langere tijd niet voor in de plannen van De Boer, nadat bekend werd dat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen.

Lucas Andersen is wel opgenomen in de selectie. De achttienjarige Deen maakte op 8 december zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (2-0) en lijkt al een plek in de A-selectie te hebben veroverd.

Ook Kolbeinn Sigthorsson en Ryan Babel, die allebei herstellen van een schouderblessure, behoren tot het keurkorps van De Boer. Jongelingen Mickey van der Hart, Ruben Ligeon en Stefano Denswil reizen eveneens mee naar Brazilië.

Feyenoord

Ajax verblijft van 6 tot en met 13 januari in Rio de Janeiro. De Amsterdammers sluiten het trainingskamp af met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Vasco da Gama.

Op 20 januari hervat de regerend landskampioen, die momenteel derde staan in de eredivisie met 37 punten, de competitie met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. De Rotterdammers staan op de vierde plaats met evenzoveel punten.